CrossFit Sætre

Hva er CrossFit ?

CrossFit er en treningsform som kan beskrives som funksjonelle øvelser som utføres med høy intensitet. Treningsøktene består av konstant varierte funksjonelle bevegelser med høy intensitet, som er morsomme og effektive samme med en gruppe.

CrossFit handler om å gjøre mange forskjellige øvelser som er relatert til det daglige, f.eks. å skyve noe, å dra noe, å løfte eller å gå ned i knebøy.

Nettopp variasjonen er noe av det viktigste innen crossFit, slik at treningen aldri blir rutine.

CrossFit passer for:

  • Alder - barn til godt voksene

  • Nivå - aldri trent til godt trent

  • Erfaring - ingen eller mange års erfaring

Hos oss møter du de som har trent CrossFit i flere år og de som har startet i løpet av det siste året

CrossFit hos oss:

CrossFit Sætre sin visjon er å tilby CrossFit for alle.

Vi er opptatt av å skape et trygt, åpent og inkluderende miljø, hvor alle skal oppnå mestring, treningsglede, knytte nye vennskap og personlig vekst. Dette skapes gjennom gode verdier og kultur, hyggelig, inkluderende og vennlige medlemer som gjerne også møtes for en kaffekopp før og etter trening i våre sosiale soner, samt har vi team-økter og høyt fokus på deltagelse på gruppetimer.

Hos oss finner du dyktige coacher med fokus på å skape trygghet, alle skal bli sett, tilstedeværelse og faglig kompetanse, og som alltid ønsker å bli enda bedre. Hver dag jobber vi med å utfordre vår medlemer og oss selv med å komme litt ut av komfortsone for å skape mestring, motivasjon, personlig veskt og overskuddsenergi. Dette gjenspeiles i våre gruppetimer, hvor vi alltid vil jobbe for at du kan lære noe nytt, på hver enste time!

  • I CrossFit ønsker vi alltid å utvikle oss og bli sterkere, mestre nye øvelser og få bedre kondisjon. Derfor legger vi regelmessig inn styrketrening, som for eksempel knebøy, markløft og press, for å bli sterkere. Vi jobber med å lære og forbedre teknikken vår i olympiske løft som clean & jerk og snatch. Vi jobber også regelmessig med å mestre nye gymnastiske øvelser, som for eksempel ulike varianter av pullups, muscle ups og håndstående
  • Det er ingen av vår medlemmer som er helt ulært og uansett nivå man er på finnes det skalering og en progresjon for å lære nye øvelser.
  • CrossFit-treningen hos oss kan deles inn i tre hoveddeler: Styrke, kondisjon og gymnastikk. Hovedregelen er at hver time skal inneholde en kondisjonsdel, hvor man kombinerer ulike styrkeøvelser, kondisjonsøvelser og gymnastikkøvelser for å oppnå ønsket intensitet. Noen økter er korte (under 5 minutter), noen er mellomlange (8-12 minutter), mens andre er lange (over 20 minutter).
  • Vår timer varer i 60min, timene varierer fra dag til dag, og i løpet av en treningsuke skal du ha vært borti kondisjonsøkter av ulike lengder, styrketrening, olympiske løft og gymastikkøvelser .

Det er dette som gjør at CrossFit-trening er motiverende og gøy.

Det er alltid noe nytt å lære og noe nytt å mestre

VÅR TIMEPLAN VÅRE COACHES
CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
Min side